24jun

Non Stop

00:00 - 19:00
Geen evenementen gevonden!

24jun

Non Stop

00:00 - 19:00
Geen evenementen gevonden!

Thuis in Hilvarenbeek!

Frequenties: Ether 96.0 FM | Caiway kanaal 800 of 873 | via VLOHradio.nl

5 juni 2024

Wethouder Esther Langens legt functie neer

Wethouder Esther Langens legt per direct haar functie neer. Zij bood haar ontslag vanmiddag per brief aan de gemeenteraad aan. Esther Langens geeft aan dat ze niet langer de benodigde energie kan opbrengen om uitvoering te geven aan het wethouderschap. Wethouder Langens is sinds juni 2022 wethouder van de gemeente Hilvarenbeek en verantwoordelijk voor de dossiers Landbouw, Mobiliteit, Beheer & Duurzaamheid.

Heroverweging inzet
Esther kijkt terug op een periode waarin zij zich intensief en volledig inzette om invulling te kunnen geven aan het wethouderschap. “Deze periode vroeg veel van mijn werk-privé balans. De raadsvergadering van 30 mei jl. heeft geleid tot een heroverweging van mijn inzet voor onze gemeente. Ik kom tot de conclusie dat ik niet langer de benodigde energie kan opbrengen om uitvoering te geven aan de ambities en verwachtingen van de gemeenteraad en Hilvarenbeekse samenleving.”

Begrip
De collega’s in het college van B&W vinden het vertrek van Esther Langens erg jammer, zij hebben begrip voor haar beslissing: “Esther heeft haar functie met hart en ziel ingevuld voor onze gemeente. We respecteren haar persoonlijke keuze en wensen haar alle goeds voor de toekomst”, reageert burgemeester Evert Weys. De portefeuille van wethouder Langens wordt voorlopig  waargenomen door de overige leden van het college.

Bron: Gemeente Hilvarenbeek

Contact

VLOHradio
Papenstraat 1a
5081 JP Hilvarenbeek
013-5056030

jun 24 2024

Non Stop
  • Whatsapp naar de studio button inschakelen: Nee

Geen evenementen gevonden!

Frequenties

Ether 96.0 FM
Caiway kanaal 800 of 873
online: VLOHradio.nl

© VLOHradio 2023 – Alle rechten voorbehouden   |    Website gerealiseerd door Van Laarhoven Websites