24jun

Non Stop

00:00 - 19:00
Geen evenementen gevonden!

24jun

Non Stop

00:00 - 19:00
Geen evenementen gevonden!

Thuis in Hilvarenbeek!

Frequenties: Ether 96.0 FM | Caiway kanaal 800 of 873 | via VLOHradio.nl

27 mei 2024

Spectaculaire Brandweeroefening op Vrijthof verrast Dorpelingen!

Het was even schrikken toen de brandweer met twee brandweerwagens en twee brandweer busjes uitrukte naar het voormalige pand van de Rabobank aan de Vrijthof. Omstanders keken verbaasd toe toen de brandweermannen in volle uitrusting het pand betraden, dat momenteel omgebouwd wordt tot zeven luxe woningen.

Al snel bleek het te gaan om een oefening die het vrijwillige brandweerkorps uit Hilvarenbeek in het hart van het dorp had georganiseerd. Brandweerlieden gebruikten hogedrukslangen en voerden reddingsacties uit alsof het een levensbedreigende situatie betrof, wat de ernst en professionaliteit van de oefening benadrukte. De oefening trok al snel een publiek dat meteen klaarstond met hun mobiele telefoons om foto’s te maken. Er werd druk gespeculeerd over de oorzaak van de inzet van de brandweer, maar het bleek gelukkig te gaan om de wekelijkse oefening van de vrijwillige brandweer uit Hilvarenbeek.

Een van de aanwezige brandweerlieden verklaarde dat dergelijke oefeningen essentieel zijn voor de paraatheid van het team. “Door in een realistische omgeving te oefenen, kunnen we onze procedures en samenwerking optimaliseren.”

De dorpsbewoners waren onder de indruk van de professionaliteit en inzet van hun brandweer. Een dame gaf aan dat het een veilig gevoel geeft, wetende dat hun brandweerteam goed getraind is.
De spectaculaire oefening herinnerde de gemeenschap aan de noodzaak van voorbereiding en samenwerking in geval van nood, en aan de waardevolle bijdrage van de vrijwillige brandweer die zich jaar in jaar uit inzet voor onze veiligheid.

Contact

VLOHradio
Papenstraat 1a
5081 JP Hilvarenbeek
013-5056030

jun 24 2024

Non Stop
  • Whatsapp naar de studio button inschakelen: Nee

Geen evenementen gevonden!

Frequenties

Ether 96.0 FM
Caiway kanaal 800 of 873
online: VLOHradio.nl

© VLOHradio 2023 – Alle rechten voorbehouden   |    Website gerealiseerd door Van Laarhoven Websites