Thuis in Hilvarenbeek!

Frequenties: Ether 96.0 FM | Caiway kanaal 800 of 873 | via VLOHradio.nl

21 juni 2024

Lokale kopstukken bundelen krachten tijdens DENKTANK

Een onderzoeksteam van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ) was op 19 juni te gast in de Elckerlyc te Hilvarenbeek, waar ze een denktank organiseerden. Hiervoor werden sleutelfiguren uit Hilvarenbeek en de zes kernen bij elkaar gebracht. Het doel van deze bijeenkomst was om samen na te denken over de toekomst van de lokale private journalistieke sector en de uitdagingen en mogelijkheden te onderzoeken.

Vanuit de SVDJ-Incubator heeft het onderzoeksteam de opdracht gekregen om de lokale private media in Nederland te versterken. Dit onderzoek loopt tot 1 maart 2025, waarbij ze een product of dienst moeten bedenken of ontwikkelen dat voor en door de hele sector gebruikt kan worden.
De interactieve bijeenkomst bracht een diverse groep samen, waaronder ondernemers, het verenigingsleven, journalisten en betrokken burgers. Sleutelfiguren uit Hilvarenbeek en de omliggende kernen Baarschot, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst en Westelbeers waren uitgenodigd om de huidige staat van de lokale journalistiek te bespreken. Ze deelden hun ideeën en meningen en bespraken waar de mogelijkheden en kansen liggen om de sector toekomstbestendig te maken.
Een opvallend thema tijdens de bijeenkomst was de betrokkenheid van jongeren. De jongeren uit de regio lieten duidelijk weten dat ze niet alleen geïnformeerd willen worden, maar ook actief willen deelnemen en invloed willen hebben op hun omgeving.

De bijeenkomst eindigde met een levendige en waardevolle discussie waarin mooie inzichten en ideeën werden benoemd. Jongeren speelden hierbij een actieve rol en hun input zal zeer zeker meegenomen worden in de toekomstige ontwikkelingen. Deze plannen zullen in de komende maanden verder worden uitgewerkt en getest, met als doel een sterkere en veerkrachtigere lokale journalistieke sector te creëren.

Er zullen aan de hand van de denktank nog meer onderzoeken in Hilvarenbeek plaatsvinden, zowel op individueel niveau als bij betrokken partijen, om de opgedane inzichten verder uit te diepen en concreter te maken.

Lokale journalistiek is de ruggengraat van onze gemeenschap. Door samen te werken en naar creatieve oplossingen te zoeken, kunnen we ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot betrouwbare en relevante nieuwsvoorziening.
Voor vragen of meer informatie mail Sylvia Fullinck via onderstaande knop:

Contact

VLOHradio
Papenstraat 1a
5081 JP Hilvarenbeek
013-5056030

jul 18 2024

Non-stop
  • Whatsapp naar de studio button inschakelen: Nee

Geen evenementen gevonden!

Frequenties

Ether 96.0 FM
Caiway kanaal 800 of 873
online: VLOHradio.nl

© VLOHradio 2023 – Alle rechten voorbehouden   |    Website gerealiseerd door Van Laarhoven Websites