24jun

Non Stop

00:00 - 19:00
Geen evenementen gevonden!

24jun

Non Stop

00:00 - 19:00
Geen evenementen gevonden!

Thuis in Hilvarenbeek!

Frequenties: Ether 96.0 FM | Caiway kanaal 800 of 873 | via VLOHradio.nl

3 juni 2024

KHC’s Spetterend Weekend in Groningen: Muziek, Feest en een Bulk Plezier!

Afgelopen weekend beleefde de Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 (KHC) een onvergetelijke tijd in Groningen. De reis had alles wat je maar kunt wensen: een comfortabele busrit, een gezellig hotel, een vrijdagavond op het terras en een goede nachtrust voor de meeste van de 85 muzikanten plus aanhang.
Zaterdagochtend begon met een inspirerende repetitie, gevolgd door vrije tijd en een heerlijke maaltijd. Het hoogtepunt was het concert in de Columnakerk, waar de 85 muzikanten schitterden. De prachtige fluitsolo van Mette Goedendorp bij ‘Fiori’ en het spectaculaire optreden van de slagwerkgroep van Concordia maakten grote indruk. De avond werd afgesloten met een bruisende afterparty, waar de lokale delicatesse, de eierbal, bijzonder in de smaak viel na een nacht vol feestvreugde.

Deze concertreis, de eerste in lange tijd voor KHC, was een groot succes dankzij de zorgvuldige planning door de concertcommissie. Alles was tot in de puntjes geregeld. Dirigent Jacco Nefs zorgde voor een vlekkeloze muzikale uitvoering, mede dankzij de goede sfeer onder de muzikanten. Aad van der Heyden, speelde een cruciale rol in het vervoeren en sjouwen van het slagwerk.
Een bijzondere bijdrage kwam van Alex, die een ‘KHC in Groningen’-app had aangemaakt. Deze app groeide uit tot een bron van humor en nuttige informatie, met verhalen van karaoke-avonden, uitwisseling van pantykousjes, en talloze foto’s van terrasjes, concerten en feesten.

Het concert met Gruno’s Postharmonie Groningen was een bijzondere ervaring. Na Concordia’s optreden, waarin de fluitsolo bij ‘Fiori’ uitblonk, volgde Gruno’s Postharmonie met hun programma ‘Paris Montmartre’. De avond werd afgesloten met een spectaculair optreden van de slagwerkgroep van Concordia. Peter Kleine Schaars, dirigent van Gruno’s Postharmonie, verwoordde het als volgt: “Wat was het een mooie avond, samen met de Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 Hilvarenbeek. Mooie muziek, leuke gasten en een prima sfeer.”

Het feest dat volgde was legendarisch. Het clublied ‘De Bikse Hermenie’ weerklonk in Groningen, tot groot plezier van de lokale feestvierders. Zondag bood een keuze uit diverse activiteiten: een historische stadswandeling, een escape tour, een bezoek aan het Groninger Museum, of vrije tijd om de stad te verkennen.
Moe maar voldaan keerde iedereen zondagavond terug naar Hilvarenbeek, waar een afsluitend buffet in de Gouden Carolus wachtte. Dit weekend smaakte naar meer en de harmonie kijkt uit naar toekomstige avonturen. KHC’s reis naar Groningen was een viering van muziek, verbinding, vriendschap en heel veel onvergetelijke momenten!

Contact

VLOHradio
Papenstraat 1a
5081 JP Hilvarenbeek
013-5056030

jun 24 2024

Non Stop
  • Whatsapp naar de studio button inschakelen: Nee

Geen evenementen gevonden!

Frequenties

Ether 96.0 FM
Caiway kanaal 800 of 873
online: VLOHradio.nl

© VLOHradio 2023 – Alle rechten voorbehouden   |    Website gerealiseerd door Van Laarhoven Websites