24mei

Non Stop

00:00 - 18:00
Geen evenementen gevonden!

24mei

Non Stop

00:00 - 18:00
Geen evenementen gevonden!

Thuis in Hilvarenbeek!

Frequenties: Ether 96.0 FM | Caiway kanaal 800 of 873 | via VLOHradio.nl

4 mei 2024

Dodenherdenking Hilvarenbeek

Op weg naar 80 jaar vrijheid

Op 4 mei 2024 vond in Hilvarenbeek de jaarlijkse Dodenherdenking plaats, ter ere van de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog en latere conflicten.
De bijeenkomst, die live door ons werd uitgezonden, begon op de binnenplaats van het gemeentehuis, waar Wethouder G. Overmans het belang van herdenken benadrukte.

De aanwezigen werden geraakt door de voordrachten van kinderen uit Oekraïne die persoonlijke ervaringen deelden en het belang van het levend houden van de herinnering aan oorlogsslachtoffers benadrukten. De muzikale omlijsting, verzorgd door de Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 en Becadans met het lied “Remember my dear”, voegde een extra dimensie van emotie en reflectie toe aan de plechtigheid.

Na de plechtigheid begaf de menigte zich naar het Feniksmonument op de Vrijthof. Daar werden kransen gelegd door Wethouder G. Overmans en dhr. T. Vugts, gevolgd door een bloemenhulde door leerlingen van lokale scholen. Elk gebaar was doordrenkt met respect en dankbaarheid voor de opofferingen die zijn gebracht voor onze vrijheid.

De Dodenherdenking in Hilvarenbeek was georganiseerd door de Commissie 4 mei. Het was een emotionele bijeenkomst waarin de gemeenschap samenkwam om te herdenken, te eren en te reflecteren. De levendige herinnering aan de gevallenen zal altijd blijven voortbestaan, en hun moed en opoffering zullen nooit worden vergeten.

Gemist? Hieronder is de uitzending terug te luisteren.

Contact

VLOHradio
Papenstraat 1a
5081 JP Hilvarenbeek
013-5056030

mei 24 2024

Non Stop
  • Whatsapp naar de studio button inschakelen: Nee

Geen evenementen gevonden!

Frequenties

Ether 96.0 FM
Caiway kanaal 800 of 873
online: VLOHradio.nl

© VLOHradio 2023 – Alle rechten voorbehouden   |    Website gerealiseerd door Van Laarhoven Websites