Thuis in Hilvarenbeek!

Frequenties: Ether 96.0 FM | Caiway kanaal 800 of 873 | via VLOHradio.nl

24 juni 2024

“Cultuur, dialect, kritiek en een ode aan Hilvarenbeek: ‘Ter Plekke’ op NPO Radio 1!”

Zondag was het NPO1 radioprogramma “Ter Plekke” live vanuit Hilvarenbeek te horen.
Presentatoren Erik Dijkstra en Merel Wielaert namen ons mee naar Cultuur Lokaal de Ketel voor een avond vol Hilvarenbeekse verhalen en actualiteit.

De levendige festivalscene van Hilvarenbeek kwam uitgebreid aan bod, met kritiek van ‘Mag het geluid wat zachter aub’ en zorgen over de impact op Safaripark Beekse Bergen. Stijn Berger van Beekse Bergen benadrukte hun zorg voor de dieren, ondanks geluidsoverlast. Hoogtepunten waren de ode aan Hilvarenbeek door Zjef Naaikens en de terugkeer van de Veulpoepers.

Erik Dijkstra’s ritueel om een zonnige zomer te bezweren zorgde voor veel hilariteit! Sjors Abrahams deelde zijn besluit om een eigen woonwijk te bouwen, vanwege de woningnood in Hilvarenbeek. Muziek van Hein Augustijn en Brabomundo vulde de avond, terwijl Nop van Hoof van Het Biks Taalgenootschap sprak over het behoud van het Hilvarenbeekse dialect.

Een onvergetelijke avond vol gastvrijheid en diepgaande gesprekken die nog lang zal naklinken in de lokale gemeenschap. Luister de uitzending terug via de Radio 1 app!

Contact

VLOHradio
Papenstraat 1a
5081 JP Hilvarenbeek
013-5056030

jul 18 2024

Non-stop
  • Whatsapp naar de studio button inschakelen: Nee

Geen evenementen gevonden!

Frequenties

Ether 96.0 FM
Caiway kanaal 800 of 873
online: VLOHradio.nl

© VLOHradio 2023 – Alle rechten voorbehouden   |    Website gerealiseerd door Van Laarhoven Websites