VLOHradio herboren!

VLOHradio bestaat nu ruim 30 jaar. De afgelopen tijd is de omroep uitgegroeid tot een mooi radiostation, dat informatie uitzendt over het dorp, de cultuur, wat er in de gemeente georganiseerd wordt en er komen mooie programma’s voorbij. Maar net als bij alle andere verenigingen is het moeilijk om enthousiaste vrijwilligers te vinden. Daarom heeft VLOHradio gekozen voor vernieuwing, een totaal nieuw geluid.

Als lokale omroep is het lastig om een vaste plek op de radiofrequentie te bemachtigen. Tegenwoordig is er veel online beschikbaar, wat betekent dat het één en het ander nodig is om VLOHradio te veranderen, zodat luisteraars weer een binding krijgen met onze omroep.

Een nieuw jasje

De laatste jaren is de omroep zich al aan het ontwikkelen en er is de afgelopen tijd veel energie in gestoken. Nu is het dan zover: VLOHradio kiest voor een nieuwe koers, die bestaat uit een zeer herkenbaar geluid.

Vorig jaar is tijdens de algemene ledenvergadering een commissie samengesteld, die als opdracht kreeg om de toekomstmogelijkheden van de radiozender te onderzoeken. De commissie deed hiervoor onderzoek bij andere lokale omroepen, die deze stap in het verleden maakten. Met professionals hebben zij op 28 oktober een voorstel voor een nieuw VLOHradio gepresenteerd. Men stemde unaniem in voor de gekozen richting. Dit houdt een nieuw geluid in en programma’s met een lokaal tintje.

Het nieuwe VLOHradio zal te herkennen zijn aan een totaal nieuwe sound waarbij ‘feelgood’ muziek met een lekker tempo centraal staan.

6 April 2017

Met de gekozen koers hoopt VLOHradio nog meer jonge luisteraars aan zich te binden. 5 April wordt afscheid genomen van ‘het oude geluid’ en vanaf 6 april is het nieuwe geluid te horen.

Help mee!

Wij zijn op zoek naar nieuwe (jonge) vrijwilligers, die de komende 30 jaar bijdragen aan een bloeiende zender, zowel voor als achter de schermen. Help mee aan het nieuwe VLOHradio!