Samen herdenken, samen vrijheid vieren

Op dinsdag 4 mei¬† herdenken wij alle Nederlandse slachtoffers die sinds 10 mei 1940 gevallen zijn bij oorlogssituaties en vredesoperaties. VLOHradio zendt daarom ook dit jaar de dodenherdenking in Hilvarenbeek live uit. Hierbij staan de inwoners van Hilvarenbeek centraal die door de oorlogshandelingen hier en jaren daarna in Indonesi√ę om het leven zijn gekomen, alsmede de buitenlandse soldaten die in onze gemeente gesneuveld zijn.

Vanwege corona is er ook dit jaar weer een sobere herdenking die zonder publiek bij het monument op de Vrijthof zal plaatsvinden. Via VLOHradio kunt u de ceremonie live volgen.

Vanaf 19:00 uur presenteert Michiel van der Sanden vanuit de studio een herdenkingsprogramma met verhalen en muziek, waarbij omstreeks 19.30 uur wordt overgeschakeld naar de Vrijthof. Daar zullen enkele toespraken worden gehouden, vindt de kranslegging bij de Feniks plaats, worden 2 minuten stilte in acht genomen en zal tenslotte ook het Wilhelmus worden gespeeld . We doen u daar allemaal live verslag van tot ongeveer 20.15 uur.