Antenne VLOHradio terug in Sint Petruskerk

Toen de werkzaamheden aan de Sint Petruskerk in Hilvarenbeek vorig jaar van start gingen, werd het niet lang daarna stil op onze zender buiten de kern van Hilvarenbeek. Maar gelukkig zijn we sinds kort weer optimaal en kwalitatief te beluisteren door alle kernen in onze gemeente.

Een paar jaar geleden was zowel de antenne als zendinstallatie in de kerktoren gevestigd. Hierdoor was het voor ons mogelijk om de gehele gemeente te kunnen bereiken.

Restauratie Kerktoren

Door onvoorziene omstandigheden werd de zendinstallatie tijdens de werkzaamheden van de restauratie van de kerktoren geraakt. De apparatuur is toen noodgedwongen teruggeplaatst in de studio achter Café Gouden Carolus. Er is toen tijdelijk via de oude antenne uitgezonden, waardoor het bereik veel minder was ten opzichte van de installatie vanuit de kerktoren.

Samenwerking Gemeente Hilvarenbeek en Kerkbestuur

Afgelopen tijd hebben wij de koppen bij elkaar gestoken met Gemeente Hilvarenbeek en het Kerkbestuur. Tijdens verschillende gesprekken hebben we besproken en gekeken of het mogelijk zou kunnen zijn dat de zendinstallatie op zijn oude plek terug kon komen. En dat kon!

Wij willen daarom Gemeente Hilvarenbeek en het Kerkbestuur hartelijk danken dat wij ons geluid naar de gehele gemeente mogen verspreiden vanuit deze mooie en unieke locatie.

Frequenties

Wij zijn te beluisteren via de ether (96.0 FM) en via de kabel (94.4 FM – Biest-Houtakker, Hilvarenbeek & Haghorst – en 87.5 FM – Diessen). Ook kun je ons ontvangen via vlohradio.nl óf via de vernieuwde app voor op je mobiel of tablet (Android & iOS).